PERTH - BRISBANE ROADTRIP

Indulás előtt

 

Döntöttünk, Brisbane-be költözünk. Olyan gyors döntés volt, hogy még magunkat is megleptük vele, nemhogy mindenki mást. Hogy ez miért lett így, az mindegy is, a kérdés az, hogy hogy menjünk át. Ha valaki nem tudná ugyanis, Perth gyakorlatilag a legtávolabbi pont Brisbane-től. Nyilván ezért a legkézenfekvőbb megoldás a repülő. Párszáz dollár, 4 óra és ott vagyunk. 4500 km, keresztül a nyugati parttól a keletiig. Egy egész kontinensen át, megannyi természeti csodán, nemzeti parkokon.
De várjál csak, biztos, hogy repülni akarunk, és nem mondjuk átvezetni? Gondoljuk már ezt végig! Mi volna ha a hozzánk méltó kalandos és vakmerő módon útnak indulnánk kocsival, kenuznánk a krokodilok között a Karijini Nemzeti Parkban, bálnákat néznénk Exmouth-ban, snorkelingeznénk a Nagy Korall-zátonynál? És láthatnánk még számtalan más csodát, rózsaszín tavakat és vörös sziklákat. Kell még motiváció? Nem! Indulhatunk.

Így történt, hogy 10 nap szervezkedés után, tegnap elindultunk Délnyugat-Ausztráliából, hogy végig menjünk a coastline-on északra, majd átvágjunk a Northern Territory-n egészen Queensland-ig, hogy végül a keleti parton lefele megérkezzünk Brissie-be. 

Kész a 35 napos nagy útiterv, mehetünk.

Ajánló
Kommentek
  1. Én