Day 4 - 2017. június 22.

Shark Bay Karavánpark

Tegnap este Timit újabb emuk fogadták barátságukba a szállásunkon, a Shark Bay Karaván parkban kószálók közül. Sőt, Timi még a delfinrezervátum felé vezető úton is megállított, hogy  újabb négy emut fényképezzünk le. Úgy fest, vonzza az emukat, de nemcsak őket;  igazi állatsuttogó veszett el benne, mert később a delfinek is imádták, és egy pelikánnal is tollászkodási tippeket oszthattak meg egymással, ahogy távolról figyeltem.

Kristálytiszta vize, tiszta, homokos strandja és a naponta idelátogató szelíd delfinek miatt nem nehéz belátni, hogy miért is oly népszerű Monkey Mia. Ez volt mai úticélunk. Ausztráliában a világ legtöbb országával ellentétben tilos a delfin simogatás, egyenesen törvényellenes. Ez az egyébként nagyon szimpatikus szabály oda vezethető vissza, hogy szeretnék megtartani az állatok vadságát. Nem idomítottak, nem élnek fogságban, fogalmazhatunk úgy, szabad akaratukból úsznak minden nap a part közelébe. A delfin etetés is nagyon szabályozott, napi halmennyiségük maximum 5%-t kapják, ezért Timi nagyon szerencsésnek érezte magát, hogy a tömegből Őt választották. Mosoly alapján döntött az instruktor fiú, Ő meg úgy mosolygott, mint a vadalma. Kicsit össze is zavarta őket. :)


A delfinek csapatostul érkeznek a partra, ma reggel éppen tizenegy. Tegnap a szállásunkon azt a tippet kaptuk, hogy a legjobb, ha reggel, úgy 8 és 11 óra között sétálunk ki a partra. Délután már nem úsznak a park közelébe. A helyi rangerek persze éberen figyelnek és tanácsokat is adnak, hogy a palackorrú delfineket ne érje semmi stressz és semmi atrocitás.

Low budgeten vagyunk ami annyit jelent, hogy már az út előtt megállapodtunk abban, hogy lehetőség szerint éttermezés helyett magunk főzünk. Ausztráliában szinte mindenhol vannak a parkokban felállított, ingyenes Barbeque station-ök ahol mindenki kedvére megsütheti aznapi ebédjét. A kormány pedig azzal segít, hogy egy ingyenes telefonalkalmazásban mutatja meg Ausztrália összes ilyen helyét. Így kerestünk rá mai „éttermünkre” a Little Lagoon-ra.

 

 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én