Day 1 - 2017. június 19.

Perthtől - Geraldtonig

Kocsinkat egy kisebb iroda-lakássá alakítva indultunk a reggeli órákban Geraldton felé 455 km-re. Két megállót terveztünk az úton, az egyik Lancelin település, amit már régóta meg akartunk látogatni. Hófehér homokdűnék tornyosulnak az óceántól párszáz méterre, és teszik azokat kiválóan alkalmassá homokszörfözésre.

 

 

A kb. 1 órás reggeli tornáról a helyi surfboard-kölcsönzős vállalkozó - mint utóbb kiderült, magyar apától származó - Tihamér gondoskodik.

A helyiek által csak Timnek szólitott ausztrál külsejű vagány srác, hosszú végnélküli történetbe kezd apja ‘56-os emigrációjáról, és nagy örömmel konstatálja, hogy végre olyan emberekre akad, akiknek nem kell hosszasan magyaráznia nevének mikéntjét. Egy darab gyulai kolbásszal és néhány benne felelevenített magyar szóval búcsúztunk tőle, és vettük az irányt második megállónk felé, a Pinnacle Deserthez.

 

 

A Pinacle Desert a Nambung Nemzeti Park területén található, Perthtől 162 kilométernyire, északnyugatra. A sárga homokot ezernyi mészkőoszlop tarkítja. Van közöttük 3 és fél méter magas, hegyes csipkézett szélű vagy éppen síremléket formázóő darab is. A sziklaerdő mintegy 25-30 ezer évvel ezelőtt alakult ki a korábban tenger borította vidék mészkővázú élőlényeiből. A tenger visszahúzódása után a parti szelek elhordták a csúcsok közül a homok egy részét, így jött létre a ma látható csodálatos kőerdő. Hőérzetünk kb. 40 fok a tűző napon. Az ausztrál télre csak az időnként az óceán felől érkező 22 fokos szellő emlékeztet bennünket.

Ajánló
Kommentek
  1. Én